Stiri Nationale Stiri PSD Piatra Neamt

Ionel Arsene: Nu cred ca cei din PNL sunt atat de naivi si nu cunosc legislatia in vigoare

12509284_746123612154998_4267792644626673858_n

Ionel Arsene: Nu cred că cei din PNL sunt atât de naivi şi nu cunosc legislaţia în vigoare.

În ultima perioadă, am sesizat o foarte mare nelinişte în PNL în privinţa modalităţii în care se va vota la alegerile locale din vară. Cei care anul trecut au susţinut fără ezitare legea privind alegerea primarilor, şi-au dat seama astăzi că interesele lor sunt mai bine apărate dacă se votează în două tururi de scrutin.

Faptul că PNL cere această modificare acum dovedeşte neseriozitate şi lipsă de pregătire pentru un scrutin foarte important pentru români. Justificarea pentru un asemenea demers este aceea că PNL doreşte să se folosească de un vot negativ în turul al doilea pentru a putea să îşi impună reprezentanţii la conducerea primăriilor.

Nu cred că cei din PNL sunt atât de naivi şi nu cunosc legislaţia în vigoare. Propunerea PNL se loveşte de un impediment constituţional evident şi anume decizia pe care CCR a luat-o în 2012, prin care a anulat intenţia Guvernului de a comasa alegerile şi a introdus ca principiu clar faptul că legile electorale nu pot fi modificate cu un an înainte de alegeri.

În plus, liberalii ar trebui să răspundă în faţa cetăţenilor la o întrebare foarte simplă: de ce nu aţi cerut această modificare în 2015 şi de ce aţi fost de acord cu această variantă a legii? Ca om politic, consider că singura justificare a PNL-ului este teama. Când te prezinţi în faţa electoratului cu aceeaşi garnitură de candidaţi cu care defilau vechiul PDL şi chiar Traian Băsescu, nu este greu de înţeles de ce simţi nevoia de modificări legislative în ultimul moment.

Deputat Ionel Arsene,
preşedinte PSD Neamţ

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Noul guvern refuza sa continue proiectele bune lasate de guvernarea PSD

Guvernul ‪#‎Cioloş‬ are o poziţie inexplicabilă în privinţa salarizării bugetarilor. Există două nevoi foarte mari ale bugetarilor care ...