Stiri Nationale

Indemnizatia pentru cresterea copilului nu este un moft ci o necesitate

12804844_767637760003583_485703672779116083_n

Una dintre măsurile pe care ‪#‎PSD‬ le-a criticat în timpul guvernării Boc – Băsescu a fost cea cu privire la tăierea banilor pentru indemnizaţiile mamelor. Am considerat-o atunci ca fiind o măsură care contravine interesului României, al cetăţenilor săi şi care, în acelaşi timp, reprezintă o palmă dată familiilor tinere, dar mai ales mamelor.

Pe parcursul guvernării PSD am readus indemnizaţia pentru creşterea copilului la un nivel decent – astfel, indemnizaţia pentru creşterea copiilor a fost majorată la 85% din media veniturilor nete ale persoanei, după ce fusese tăiată de guvernarea lui Băsescu la 75%. Mai mult, anul trecut, ministerul Muncii, din cadrul Guvernului PSD, şi-a anunţat intenţia de a creşte indemnizaţia pentru creşterea copilului, astfel încât aceasta să fie egală cu salariul primit de mamă înainte de a intra în concediu, dar şi creşterea cuantumului stimulentului de inserţie, atunci când mama îşi reia activitatea profesională.

Din păcate, toate aceste măsuri sunt puse în pericol. Pe buzele tehnocraţilor lui Dacian ‪#‎Cioloş‬ pare a fi o singură expresie – nu sunt bani. Salariul minim s-a amânat până la 1 mai pentru că nu erau bani, în cazul legii salarizării s-a tot amânat luarea unei decizii pentru că nu sunt bani. În tot acest timp, statistica ne anunţă că România are cea de-a treia creştere economică din Uniunea Europeană şi că banii încasaţi la buget au fost în creştere. De altfel, în momentul demisiei fostului guvern, vistieria ţării era plină, aşadar bani ar fi existat pentru o serie de măsuri importante pentru români.

Indemnizaţia pentru mame reprezintă un ajutor important pe care acestea îl primesc. Spunem că ne dorim redresarea României, că dorim o întinerire a populaţiei. Nimeni nu poate gândi revigorarea României pe termen lung fără sprijinul acordat familiilor în creşterea copiilor.

Guvernul actual nu trebuie să preia modelul pe care executivul condus de Emil Boc l-a promovat în ‪#‎România‬ – acela al tăierii banilor pentru mame. Este o decizie eronată a unui Guvern să facă aşa ceva.

http://www.mediafax.ro/…/impactul-bugetar-pe-care-il-va-pro…

Deputat Ionel Arsene,
preşedinte PSD Neamţ

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Noul guvern refuza sa continue proiectele bune lasate de guvernarea PSD

Guvernul ‪#‎Cioloş‬ are o poziţie inexplicabilă în privinţa salarizării bugetarilor. Există două nevoi foarte mari ale bugetarilor care ...