Stiri PSD Piatra Neamt

LIBERALII VORBESC MULT SI FARA ROST, PSD-UL TACE SI FACE

simionica X

Ca de obicei, PSD tace şi face. Deşi este vinovatul de serviciu în trâmbiţarea PNL-istă! Demersul deputatului Harbuz în criza apei este practic şi rapid. Să vedem dacă „guvernul lor” va aloca banii având aceeaşi viteză de reacţie ca guvernul Ponta în blocajul E-ON.
În decembrie 2014 din fondul de rezervă al primului ministru PSD au venit în Piatra Neamţ, în doar trei săptămâni de la solicitare, 26 milioane lei (adică 260 de miliarde lei vechi) pentru achitarea arieratelor primăriei şi ridicarea executării silite a conturilor acesteia.
Ponta nu a evitat să ajute municipiul cu primar PDL-ist şi a înţeles gravitatea situaţiei.
Avaria la magistrala de apă putea fi evitată în condiţiile în care primăria insistă în continuare pentru ridicarea clauzei sancţionării din contractul de finanţare cu fonduri europene, în perioada de garanţie, pentru lucrările efectuate pe strada Petru Movila.
După ce am discutat cu ministrul Teodorovici şi am înaintat Ministerului fondurilor europene informarea completă, la jumătatea anului 2014 primăria Piatra Neamţ a fost înştiinţată că prin intermediul ministerului se caută soluţii la nivelul Comisiei Europene pentru deblocare.
Există de asemenea şi varianta asumării riscului sancţionării prevăzută în contract, avându-se în vedere uzura mare a conductelor, dar şi riscul ca Apa Serv să piardă finanţarea pentru acest tronson şi să fie sancţionată consistent.
Primăria Piatra Neamţ s-a mulţumit însă să încerce un transfer de răspundere asupra Consiliului Judeţean.
În ceea ce priveşte informarea populaţiei faţă de avaria produsă, reamintesc compartimentului comunicare din primărie că prin intermediul sistemului „piaţa publică” puteau atenţiona imediat toţi pietrenii aflaţi în baza de date. De fapt, datorită acestei aplicaţii pe informaţii şi situaţii de urgenţă, am demarat implementarea programului.
Îmi doresc ca, demersul deputatului Harbuz să aibă finalitatea dorită şi prin finanţarea obţinută, PSD-ul să dovedească încă o dată că este singurul partid care mai face ceva pentru pietreni. De vorbele liberalilor suntem sătui.

Aurelia Simionică,

Preşedinte PSD Piatra Neamţ

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Noul guvern refuza sa continue proiectele bune lasate de guvernarea PSD

Guvernul ‪#‎Cioloş‬ are o poziţie inexplicabilă în privinţa salarizării bugetarilor. Există două nevoi foarte mari ale bugetarilor care ...