Stiri Nationale

Andrei Dolineaschi: Scrutinul intern a fost si un recensamant al membrilor de partid

AD2-430x443Secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a declarat luni, pentru AGERPRES, că alegerile interne derulate duminică au constituit un prilej de verificare a membrilor activi ai partidului, fiind un ‘ adevărat recensământ’ în acest sens.

Andrei Dolineaschi a menţionat că prezenţa la vot a 81,23% dintre membrii de partid, adică 435.172 de persoane, a depăşit net estimările conducerii centrale a PSD.

‘Extrem de îmbucurător a fost numărul mare de membri care au participat la acest scrutin. Nu am mai avut o acţiune similară pentru a putea face o evaluare. Fiind prima acţiune de acest tip, dar şi vremea proastă şi conjunctura politică din fiecare judeţ în parte, ne aşteptam la o participare mai scăzută, dar, spre surprinderea noastră, a fost o participare extrem de bună’, a afirmat Andrei Dolineaschi.

În ceea ce priveşte rezultatul votului, secretarul general al PSD consideră că acesta era previzibil, în contextul în care Liviu Dragnea este un ‘lider puternic’.

‘Este un om care a ţinut foarte mult legătura cu judeţele, e un om care a ţinut foarte mult legătura cu membrii de partid, cu zeci sau poate sute de mii de oameni. Asta a contat foarte mult’, a adăugat Andrei Dolineaschi.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale a PSD, Florin Iordache, a anunţat duminică seara că la scrutinul intern au participat 435.172 de membri de partid din totalul de 535.699, adică 81,23%.

Pentru prima dată, preşedintele PSD nu a fost votat în cadrul unui Congres, sistemul de vot introdus la aceste alegeri dând ocazia tuturor membrilor de partid, în jur de 531.000, să-şi aleagă liderul. Liviu Dragnea a fost singurul candidat la şefia PSD.

AGERPRES

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

PSD a dus o campanie corecta, una bazata pe identificarea de solutii pentru bunastarea nemtenilor

    PSD a dus o campanie corectă, bazată pe respect faţă de alegători și faţă de adversarii politici. ...