Stiri Nationale

AUTOSTRADA MOLDOVA – TRANSILVANIA, MIT SAU REALITATE?

Noul Guvern și-a început activitatea, iar odată cu aceasta și aplicarea programului de guvernare. Însă, programul de guvernare al Guvernului Cioloș are o serie de lacune în privința unor domenii importante pentru România. Unul dintre acestea este cel al Transporturilor, acolo unde am fost dezamăgit de modul în care s-a raportat noul Guvern la acest sector.

Așa cum am putut constata, în varianta de program transmisă Parlamentului, la secțiunea Transporturi planul Guvernului nu depășește o frază și nici nu indică ceva concret în acest domeniu, în condițiile în care la celelalte domenii planurile sunt detaliate cel puțin în câteva idei separate. “Valorificarea poziției geografice a României și transformarea țării într-un nod logistic regional” nu poate fi luată în seamă drept program de guvernare pentru Transporturi, ci mai degrabă ca un principiu al programului.

Chestiunea care ridică semne de întrebare este legată de existența obiectivelor pentru calea ferată și pentru autostrăzi. Cei din PNL nu au mai spus nimic de data aceasta despre transporturi, un domeniu unde doar știau să critice guvernarea PSD‬. Actualul guvern a fost văzut de mulți ca o speranță, însă a dat rateuri încă de la început. Din ceea ce am observat, Guvernul Cioloș își propune doar să treacă cu bine anul, faără să-și dorească să realizeze ceva concret pentru transporturi.

Cred că în perioada următoare trebuie să existe o detaliere a programului și a obiectivelor actualului Guvern pe domeniul Transporturilor. Este necesară o asemenea detaliere, mai ales în perspectiva implementării Master Planului General de Transport realizat de Guvernul PSD, în care este cuprinsă și autostrada ce va lega Moldova de Transilvania. În calitate de vicepreședinte al Comisiei de transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților voi monitoriza atent acest domeniu foarte important pentru ‪‎România‬.

Articol realizat de Ionel Arsene

Facebook Comments

Vezi si

Noul guvern refuza sa continue proiectele bune lasate de guvernarea PSD

Guvernul ‪#‎Cioloş‬ are o poziţie inexplicabilă în privinţa salarizării bugetarilor. Există două nevoi foarte mari ale bugetarilor care ...