Stiri Nationale Stiri PSD Piatra Neamt

Ionel Arsene: PNL si Alina Gheorghiu atenteaza cu cinism la sanatatea romanilor

1918000_743894769044549_1780596060523793731_n

PNL și Alina Gorghiu atentează, cu cinism, la sănătatea românilor

Printr-un proiect legislativ pe care l-a propus Alina Gorghiu alături de alți parlamentari liberali, PNL vrea să dea un atac necruțător la adresa bolnavilor din ‪#‎România‬. PNL propune o situație de-a dreptul inacceptabilă, prin care mulți dintre românii care suferă de diverse boli grave ar putea avea de suferit. PNL și Alina Gorghiu propun pedeapsa ca politică publică în domeniul sănătății.

Dorința PNL și a Alinei ‪#‎Gorghiu‬ ca prevederea prin care bolnavii cărora nu li s-a depistat boala într-un stadiu timpuriu să fie obligaţi să plătească jumătate din toate costurile de diagnostic şi tratament să se aplice tuturor bolnavilor din România nu este altceva decât o batjocorire a românilor.

‪#‎PNL‬ și Alina Gorghiu aplică cu brio vorba românească „a pune căruța înainte boilor”. Mai întâi trebuie să asiguri serviciile de prevenție și apoi să vii cu sancțiuni. Prima dată trebuie găsite soluții pentru problemele din sistem. Nu mi se pare normal să vii să impui tot victimei unei boli sancțiuni.

Liberalii doamnei Gorghiu acționează cu un dispreț fără margini la adresa românilor. Se pare că Gorghiu și ceilalți liberali uită că oamenii nu se duc la medic în România pentru că nu au bani, nu pentru că nu își doresc acest lucru. Așadar, cauza principală nu e voința pacienților, ci lipsa medicamentelor, a accesului la servicii medicale.

Sunt oameni în mediul rural, chiar și în satele din județul ‪#‎Neamț‬, care nu au acces la un pachet medical de bază, iar noi venim să îi sancționăm pentru că nu previn apariția bolilor?

Un astfel proiect de lege, în forma actuală, reprezintă un atac direct la viața, dar și la banii pacienților, care nu poate fi susținut în Parlament. PNL preia cu desăvârșire gândirea vechilor pedeliști care, în timpul guvernării Boc – Băsescu, și-au bătut joc de sistemul sanitar, de medici și de pacienți.

Îi asigur pe nemțeni că împreună cu colegii mei vom depune toate eforturile în forul legislativ al României pentru ca drepturile pacientului să fie respectate, iar românii să nu aibă de suferit din cauza cinismului PNL”.

Deputat Ionel Arsene,
preşedinte PSD Neamţ

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

Noul guvern refuza sa continue proiectele bune lasate de guvernarea PSD

Guvernul ‪#‎Cioloş‬ are o poziţie inexplicabilă în privinţa salarizării bugetarilor. Există două nevoi foarte mari ale bugetarilor care ...