Stiri Nationale

Legea privind majorarea salariilor bugetarilor

Promulgarea de către Klaus Iohannis a legii care prevede majorarea cu 10% a salariilor bugetarilor reprezintă o veste foarte bună pe care miile de români din sistemul public o primesc. Această inițiativă legislativă înfăptuiește o dreptate acelor persoane care nu au beneficiat de o mărire de salariu pe parcursul anului 2015.

De asemenea, această majorare trebuie privită drept un sprijin pentru creșterea puterii de cumpărare, care se traduce într-o creștere a consumului și, respectiv, o creștere a producției.

Promulgarea acestei măsuri era un lucru normal pe care președintele Iohannis trebuia să îl realizeze. Din punctul meu de vedere, pentru ca românii să beneficieze de servicii accesibile și de calitate, este nevoie ca majorarea salariilor să fie urmată cât mai rapid de o reașezare a raportului dintre drepturile și responsabilitățile celor care lucrează în sistemul public.

Totodată, m-a bucurat și reacția premierului Dacian Cioloș, care în urma promulgării acestei legi, a confirmat că există spațiul bugetar pentru a fi puse în aplicare măsurile luate de Guvernul Ponta.

Ionel Arsene

Facebook Comments

Vezi si

Noul guvern refuza sa continue proiectele bune lasate de guvernarea PSD

Guvernul ‪#‎Cioloş‬ are o poziţie inexplicabilă în privinţa salarizării bugetarilor. Există două nevoi foarte mari ale bugetarilor care ...