Stiri Nationale

O NOUA GUVERNARE, O ALTA ETAPA POLITICA PENTRU ROMANIA

Alegerea noului premier Dacian Cioloș duce‪ România‬ într-o nouă etapă politică. Din punctul meu de vedere, un premier tehnocrat este atât un fapt pozitiv, cât și o vulnerabilitate. Este pozitiv pentru că vine cu o altă viziune. Vulnerabilitatea ține de stabilitatea acestuia și de susținerea politică pe care o poate obține prin programul de guvernare. Ceea ce aș vrea să subliniez, însă, este faptul că realizările guvernului ‪‎Ponta‬ sunt dovada clară a faptului că PSD a urmărit întotdeauna interesele cetățenilor.

De la preluarea guvernării, în 2012, cabinetul Ponta a reușit să aducă România în topul creșterii economice între statele Uniunii ‪‎Europene‬, reușind să aducă țara în situație de excedent bugetar. De asemenea, salariul minim a crescut cu 40% până în prezent, iar puterea de cumpărare a salariaților și a pensionarilor cu 10%. La acestea se adaugă creșterea exponențială a absorbției fondurilor europene, scăderea ‪‎TVA ‬la 9% pentru produse alimentare, de panificație și pentru apă, împreună cu scăderea generală a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016.

Comparând cu starea dezastruoasă a României din 2012, putem vedea destul de clar că Guvernul ‪‎PSD‬ și Victor Ponta au lăsat o moștenire foarte bună următorului Executiv. Rămâne de văzut dacă premierul și viitorii miniștri vor putea să continue în aceeași linie pe care a impus-o PSD în ultimii ani. Este evident că românii au așteptări foarte mari în acest moment și este un lucru normal după o guvernare a PSD cu realizări multiple.

 

Articol realizat de Ionel Arsene

http://www.stiripesurse.ro/ce-lasa-in-urma-actuala-guvernar…

Facebook Comments

Vezi si

Noul guvern refuza sa continue proiectele bune lasate de guvernarea PSD

Guvernul ‪#‎Cioloş‬ are o poziţie inexplicabilă în privinţa salarizării bugetarilor. Există două nevoi foarte mari ale bugetarilor care ...