Stiri PSD Piatra Neamt

SA-L CONTRAZICEM PE NENEA IANCU!

psd iti da puterea

Oricine își amintește personajele lui Caragiale, Lache și Mache; sau Mitică… Genialitatea lui nenea Iancu constă tocmai în universalitatea personajelor lui, a intrigilor, a campaniilor electorale. Personajele lui Caragiale se întâlnesc pe terase, prin berării, prin cafenele și discută, aproape invariabil, politică. Discută și atât. Cel mult, dacă nu se ceartă (rar…), ajung la concluzia că ”în țărișoara asta lucrurile nu stau cum trebuie, că există corupție, că nu există prințipii” și că ar trebui, musai, schimbat ceva. Când ei ajung la concluzia asta sunt mulțumiți și-și văd fiecare de treaba lui. Fiindcă mai departe, ce ar trebui musai schimbat și cine să o facă nu-i mai interesează…

               Din păcate tipul de personaje există și în zilele noastre; câți dintre noi nu comentăm că nu e în regulă mai nimic  din ce se întâmplă în societate, că există corupție și corupți, incompetenți și incompetențe, etc., etc. Și ne oprim aici,  la simple constatări sau, în cel mai bun caz, la indignare. Cum se definește această atitudine? Pasivitate. Încă așteptăm, ca și eroii lui Ion Luca, să vină altcineva să  rezolve problemele noastre.

               Iată însă că noul proiect ” PSD ÎȚI DĂ PUTEREA” abordează și această chestiune.

Românul pasiv este un instrument pentru actorii din afara cercului lui (curente politice la posturile tv, curente sociale de tip activism, lideri politici sau cancan), în timp ce românul activ este cu totul participant de drept, modelând, interpretând, propunând și contribuind la subiectele politice”, se subliniază în proiect.

 Cu alte cuvinte, pasivitatea nu are cum rezolva probleme, cel mult le poate agrava, iar soluția este schimbarea atitudinii față de societate, de comunitate și de politică în ultimă instanță. PSD te ajută  să ieși din pasivitate, să te implici, îți dă puterea să propui tu reprezentanții tăi în Consiliul local, să întocmești tu lista pe care vrei să o votezi.

               Ia-ți curajul și schimbă puterea partidului, cu puterea pe care PSD ți-o dă.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

PSD a dus o campanie corecta, una bazata pe identificarea de solutii pentru bunastarea nemtenilor

    PSD a dus o campanie corectă, bazată pe respect faţă de alegători și faţă de adversarii politici. ...