Stiri Nationale

Victor Ponta: Am obligatia sa constat supararea legitima din cadrul societatii; incepand cu ziua de astazi imi depun mandatul de prim-ministru, implicit si al Guvenului

2012_06_01_lso-3435_rszPremierul Victor Ponta a anunţat miercuri, 4 noiembrie 2015, la Palatul Victoria, că îşi depune mandatul de la conducerea Guvernului.

„Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cazul societăţii şi dorinţa, din nou legitimă, de a avea responsabilităţi mai mari decât ale patronilor de la firma respectivă (clubul Colectiv – n.r.). Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi mare greşeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau şi nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniştrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă şi, evident, începând cu ziua de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit şi al Guvenului”, a declarat premierul.

Victor Ponta şi-a exprimat speranţa ca gestul său de a-şi depune mandatul să satisfacă aşteptările celor care au protestat în aceste zile în stradă.

„Sper ca depunerea mandatului meu şi al Guvernului să satisfacă aşteptările celor care au protestat şi să revenim cât mai rapid la raţiune şi la soluţii raţionale pentru ceea ce e de făcut în România. Am obţinut, cu greu, în ultimii ani rezultate economice, sociale remarcabile şi, dacă avem o perioadă lungă de instabilitate, de tulburări sociale şi politice, putem să pierdem tot şi să ne întoarcem la momentul 2012”, a afirmat premierul.

Acesta a adăugat că într-un climat de instabilitate este imposibil să promovezi proiecte pozitive. „Eu mă pricep doar la proiecte pozitive. Cei care cred că doar cu ură şi fiind contra pot să conducă o ţară, se va constata cum s-a constatat şi în 2012 că nu e aşa”, a spus premierul.

Victor Ponta a susţinut că, de-a lungul anilor, ca politician a dovedit că rezistă la orice bătălie cu adversarii.

„Niciodată, însă, nu mă bat cu oamenii. Şi cred că ar fi o mare greşeală şi cred că am avea toţi de suferit”, a spus prim-ministrul demisionar.

Victor Ponta a adăugat că supărarea şi suferinţa oamenilor nu trebuie să degenereze „în jocuri politice, jocuri de putere, cu efecte negative imposibil de anticipat”.

„Şi cred că agresivitatea, intoleranţa şi violenţa, chiar verbală, reprezintă un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm dacă vrem să trăim într-o ţară care se îmbunătăţeşte în fiecare zi”, a punctat Victor Ponta.

Premierul a mulţumit celor care au votat şi au susţinut guvernarea Ponta în aceşti ani. „Vreau să mulţumesc celor care au votat acest Guvern, liderilor coaliţiei de guvernare şi parlamentarilor care au fost alături de Guvern de fiecare dată cu loialitate. Şi sunt, de asemenea, convins că forţele politice şi parlamentarii care ne-au sprijinit au de ce să se mândrească cu rezultatele economice şi sociale ale Guvernului”, a spus Victor Ponta.

Potrivit acestuia, „aceia care speculează în sens politic suferinţa oamenilor, mai devreme sau mai târziu, vor plăti un preţ foarte scump”. „Şi îmi e teamă că o să am dreptate”, a completat Victor Ponta.

AGERPRES

Facebook Comments

Vezi si

PSD a dus o campanie corecta, una bazata pe identificarea de solutii pentru bunastarea nemtenilor

    PSD a dus o campanie corectă, bazată pe respect faţă de alegători și faţă de adversarii politici. ...