Stiri Nationale

Victor Ponta: Oferta noastra pentru cei din Educatie – 15% in plus la salariu de la 1 decembrie 2015

Victor-Ponta-Prim-ministrul-Romaniei-1Premierul Victor Ponta a declarat luni, 12 octombrie 2015, că oferta Guvernului pentru sindicatele din Educaţie este o creştere salarială de 15% de la 1 decembrie.

„Suntem într-o fază foarte avansată. Sigur şi dânşii (sindicaliştii) trebuie să îşi consulte membrii de sindicat, reprezentanţii. Vestea bună este că, putem – şi asta este oferta noastră – să ne ţinem de principiul pe care l-am enunţat şi este foarte corect: Sănătatea şi Educaţia să meargă împreună, să nu mai fie diferenţe între ei de creşteri salariale. Pentru 304.000 de angajaţi din sistemul de Educaţie de la 1 decembrie – practic intrând primele salarii în ianuarie – să mergem cu încă 15%”, a spus Ponta, la Palatul Parlamentului.

Premierul a explicat că majorarea salarială va ajunge în 2015 la 25% pentru profesori, acelaşi procent pe care l-au primit şi medicii.

„10% i-au primit deja conform acordului şi, practic, cât au primit medicii, 25%, primesc şi profesorii 25%, iar ei sunt primii care beneficiază de creşterile salariale. După care sperăm în continuare să fie legea-cadru, care să includă aceste creşteri. Din punct de vedere bugetar este sustenabil acest lucru”, a susţinut Victor Ponta, precizând că măsura va fi adoptată printr-o ordonanţă de urgenţă.

AGERPRES

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vezi si

PSD a dus o campanie corecta, una bazata pe identificarea de solutii pentru bunastarea nemtenilor

    PSD a dus o campanie corectă, bazată pe respect faţă de alegători și faţă de adversarii politici. ...